sperloos sperloos .

sperloos

۸۴ درصد از بارداري‌ها در سنين زير ۳۵ سال است

مديركل دفتر سلامت جمعيت و خانواده وزارت بهداشت با اشاره به افزايش سن ازدواج گفت كه البته ۸۴ درصد بارداري‌ها، در سن كمتر از ۳۵ سال است.

سيد حامد بركاتي مديركل دفتر سلامت جمعيت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمي پزشكي باشگاه خبرنگاران جوان،با اشاره به اصلاح دستورالعمل ها در زمينه ارتقاي باروري در وزارت بهداشت اظهار كرد: دستورالعمل‌هاي لازم در خصوص ارتقاي باروري در كشور توسط وزارت بهداشت اصلاح شده است كه بخشي از اين بخشنامه ها به مراقبت‌هاي باروري و فاصله بين بارداري ها با هدف رسيدن به جمعيت مدنظر كشور بوده است.

او ادامه داد: وزارت بهداشت بسته هاي خدمتي مختلفي مانند باروري سالم و مراقبت از كودكان ارائه داده است همچنين براي پيشگيري از تبعات كرونا در باروري آموزش هاي لازم را در مراكز بهداشتي و پايگاه هاي بهداشت به مادران باردار و زناني كه تصميم به بارداري داشته در زمينه حفاظت از سلامت مادران باردار ارائه مي دهد.

مقالات بيشتر:دفتر ازدواج

بركاتي بيان كرد: در شرايط كنوني نزديك به ۸۴درصد از بارداري‌ها در سنين زير ۳۵ سال و ۱۶درصد از بارداري نيز در سن بالاي ۳۵ سال اتفاق مي افتد، البته كه بايد سن ازدواج و فاصله تولد فرزند اول و فاصله تولد فرزند اول با دوم كاهش پيدا كند زيرا سن فرزند آوري با تغييرات اقتصادي، فرهنگي و اجتماعي افزايش پيدا كرده است.

مدير كل دفتر سلامت جمعيت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت گفت: طبق آمارهاي رسمي و به طور متوسط، دختران در سن ۲۴ سالگي و پسران در سن ۲۹ سالگي ازدواج مي كنند كه اين اعداد بايد كاهش پيدا كند.

مقالات ديگر:وكيل پونك


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۹ آبان ۱۴۰۰ساعت: ۰۴:۱۷:۴۵ توسط:sperloos موضوع:

عروسي و عزا با چاشني مرگ و كرونا

رونق آيين‌هاي ختم در اين روزهاي كرونايي چالش سخت و غمباري است كه باعث افزايش شيوع ويروس كرونا و تكرار جان باختن شهروندان در شهرستان بناب شده است.

خبرگزاري فارس- جاويد بنابيان: بدنبال كاهش تعداد مبتلايان و فوتي‌هاي كوويد19 طي روزهاي اخير باعث شده مردم رفته رفته ابتلاء و شيوع به اين ويروس را تمام شده تلقي كرده و به زندگي عادي خود برگردند كه متأسفانه اين عادي‌انگاري اگر كنترل نشود، موجب شروع پيك‌هاي بعدي انتشار و گسترش ويروس كرونا خواهد شد.

بر اساس اين گزارش، شنيده مي‌شود طي روزهاي اخير با چراغ سبز يكي از مسوولان در مسجد يكي از روستاهاي اطراف شهرستان بناب مجلس ختمي برپا شده است و توجيه خانواده معزي نيز اين بوده كه به‌صورت محدود و با رعايت پروتكل‌ها، نكات بهداشتي و فاصله‌گذاري اجتماعي اقدام به برگزاري مجلس ختم كرده‌اند.

اما واقعيت اين است كه با برگزاري هر نوع تجمع در قالب مجالس ترحيم، عروسي و مهماني‌هاي فاميلي احتمال اين كه آمار مبتلايان بالاتر برود، متصور است، از اين‌رو از خانواده‌هاي عزادار انتظار مي‌رود تا زمان اتمام ويروس كرونا از برگزاري مجالس ختم در مساجد اجتناب كنند و متوليان امر نيز با افزايش نظارت‌هاي خود مانع برگزاري چنين مجالسي شوند كه در صورت عدم نظارت و كنترل آنها در روزهاي آتي شاهد برگزاري مجالس ترحيم در سطح وسيع در ساير روستاها و حتي شهر خواهيم بود.

مقالات بيشتر:دفتر عقد

مدير شبكه بهداشت و درمان شهرستان بناب در اين زمينه گفت: تا اعلام ستاد ملي مقابله با كروناي كشور برگزاري مجالس ترحيم در مساجد به هيچ وجه مجاز نبوده و ممنوع است.

 وحيد رضايي با اشاره به احتمال بالاي انتشار ويروس كرونا از طريق حضور در تجمعات، از خانواده‌هاي عزادار در اين روزهاي كرونايي خواست تا از برگزاري مجالس ختم كه منجر به تجمع افراد شده و احتمال شيوع ويروس كرونا را بيشتر مي‌كند، صرف نظر كنند.

وي تصريح كرد: مردم از برگزاري مجالس ختم در مساجد صرف نظر كنند تا احياناً داغ مرگ عزيزان‌شان با داغ ديگري همراه نشود كه در آن صورت تحمل مصيبت برايشان سخت‌تر خواهد شد.

اين مسوول حوزه بهداشت و سلامت شهرستان با بيان اينكه مساجد شهرستان مجوز برگزاري مجالس ختم را ندارند؛ يادآور شد: هيچ مسجدي اجازه برگزاري مجلس ختم را ندارد و اين موضوع به متوليان مساجد نيز ابلاغ و تأكيد شده است.

رضايي بيان داشت: هنوز شهرستان بناب از لحاظ رنگبندي در شرايط نارنجي قرار دارد و هرگونه عادي‌انگاري شهرستان را به سمت موج ششم كرونا خواهد برد.

وي در ادامه تصريح كرد: تا زماني كه آمار واكسيناسيون به ۹۰ درصد نرسد، برگزاري هرگونه مجالس (ختم و عروسي) و ساير تجمعات برخلاف دستورالعمل‌هاي ستاد ملي مقابله با كروناست.

مقالات ديگر:روانشناس در مرزداران


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۲ آبان ۱۴۰۰ساعت: ۰۵:۲۹:۵۵ توسط:sperloos موضوع:

افزايش تبليغات چند همسري در فضاي مجازي با چه هدفي؟

اين فرد در صفحه‌ي خود عكسي از مراسم ازدواج دومش منتشر كرده كه همسر اول وي هم در آن حضور دارد. اين عكس در صفحات هر دو همسر فرد مذكور هم وجود دارد.

آفتاب يزد نوشت: «چند همسري» شايد آخرين موضوعي باشد كه جوانان اين دوره در سيل مشكلات امروز به آن فكر كنند اما اين روزها در فضاي مجازي شاهديم برخي افراد به تبليغ آن مي‌پردازند!

پيرو همين موضوع نيز پديده‌هايي در اينستاگرام رشد كرده‌اند كه تنها هنرشان چند همسري است و اين افراد كه دنبال‌كنندگان زيادي هم دارند معمولا روزمرگي زندگيشان را با زرق و برق فراوان به نمايش مي‌گذارند! تشويق به چندهمسري و ترويج آن درحالي صورت مي‌گيرد كه بسياري از جوانان به‌دليل مشكلات اقتصادي و معيشتي قادر به ازدواج و تشكيل خانواده نيستند چه برسد به ازدواج مجدد؛ از سوي ديگر اين موضوع درست است كه غيرشرعي نيست اما در جامعه امروز خارج از عرف به شمار مي‌آيد و از جانب بخش عظيمي از جامعه پذيرفتني نيست. با همه اين اوصاف سوال اينجاست كه در چنين جامعه‌اي چرا بايد تبليغ چند همسري صورت بگيرد؟

سوابق تبليغ چند همسري

تبليغ چندهمسري توسط عده‌اي خاص، موضوع جديدي نيست و از گذشته تا به امروز شاهد اين نوع تبليغات عجيب و غريب بوده‌ايم. براي مثال چندي پيش ويدئويي از يك مراسم عروسي منتشر شد كه در آن خواننده‌ با لحني تمسخرآميز و نگاهي كالايي به زن ميخواند: «مردان خدا بايد چهار زن بگيرند و...» مدعوين مراسم عروسي نيز كه همگي مرد بودند با دست زدن و زمزمه كردن اشعار با خواننده مجلس همراهي مي‌كردند! اين ويدئو تا مدتها در فضاي مجازي دست به دست مي‌شد و واكنش‌هاي منفي زيادي به همراه داشت.

 مقالات بيشتر:دفتر عقد

از سوي ديگر پيش از شيوع كرونا شاهد بوديم موسسه‌اي تحت عنوان « حيات حسني» در قم، اقدام به‌برگزاري كارگاه‌هاي مهارت‌هاي چندهمسري كرد. در تبليغات اين موسسه آمده بود كه موضوع كارگاه‌هاي اين پروژه مواردي مثل «ضرورت احياي فرهنگ چندهمسري»، «الزامات تشكيل خانواده‌هاي چندهمسري»، «احكام فقهي خانواده‌ها چندهمسري» و «مهارت‌هاي ارتباطي خانواده‌هاي چندهمسري»است. بنرهاي تبليغاتي اين موسسه نيز سرو صداي زيادي در فضاي مجازي به پا كرد و خيلي‌ها نسبت به آن موضع گرفتند.در همان زمان يكي از مهمانان برنامه «بدون توقف» شبكه سه صدا و سيما نيز در طول برنامه بارها و بارها از چندهمسري دفاع كرد و محتواي سخنانش كاملا ترويج و تشويق چندهمسري بود. البته بعد از انتقادات حجت‌الاسلام غلامرضا قاسميان، اعلام كرد قصد ترويج چندهمسري را نداشته، اما سخنانش از جنس موافقت ضمني با امر چندهمسري بود.

در كنار اين تلاش‌ها براي تشويق چندهمسري ويدئويي ديگر از يك مرد روحاني به‌نام ... و چهار همسرش در فضاي مجازي منتشر شد كه گويا همه افراد خانواده از شرايط زندگي گروهي احساس رضايت داشتند. به‌رغم اين‌كه سازنده اين ويدئوي جنجالي تلاش كرده بود كه از خانواده چندهمسري نويد ابراهيمي تصويري مثبت و شاد بسازد، اما، چون اين موضوع برخلاف عرف جامعه است اين ويدئو بيشتر از آن‌كه زندگي گرم خانوادگي را نشان دهد، نوعي استفاده ابزاري و كالايي از زنان را در ذهن مخاطب تداعي كرد، به‌نحويكه اعتراض بخش عظيمي از جامعه را به همراه داشت.

پديده‌هاي اينستاگرامي

 

اين در حالي است كه طي سال‌هاي اخير شاهد بروز و ظهور پديده‌هايي در اينستاگرام هستيم كه به طرق مختلف با نشان دادن تجربيات زيسته خود به اشكال رويايي، به ترويج و تشويق جوانان براي پيوستن به گروه چند همسري مشغول هستند. يكي از اين پديده‌ها كه به عنوان مرد دو زنه در اينستاگرام معروف شده، با تصاويري كه از خود به همراه دو همسرش به اشتراك مي‌گذارد در فضاي مجازي غوغا به پا كرده است. گويا او اهل بوشهر است و به همراه دو همسر خود زندگي مي‌كندالبته به گفته خودش هر دو همسرش از اقوامش هستند. از ازدواج اول او چند سالي مي‌گذرد و او دختر كوچكي هم از همسر اول خود دارد.

اين فرد در صفحه‌ي خود عكسي از مراسم ازدواج دومش منتشر كرده كه همسر اول وي هم در آن حضور دارد. اين عكس در صفحات هر دو همسر فرد مذكور هم وجود دارد. همسر اول اين شخص در شرح عكس ياد شده نوشته وقتي كسي را كه دوست داشته باشيد هر چيزي كه او دوست داشته باشد را شما هم دوست داريد.

همسر دوم وي نيز در واكنش به انتقادات كاربران نوشته همسر آن‌ها بدون پنهانكاري و با صداقت خواسته‌ي خود براي ازدواج مجدد مطرح كرد و او و همسر اول اين مرد هم با اين موضوع كنار آمدند.

از اين دست صفحات و مرداني كه به انحاي مختلف در حال تبليغ چند همسري در فضاي مجازي هستند كم نيست!

جامعه چه مي‌گويد؟

تشويق به چندهمسري درحالي صورت مي‌گيرد كه بسياري از جوانان به‌دلايل مشكلات اقتصادي و معيشتي قادر به ازدواج و تشكيل خانواده نيستند! حتي براي افزايش ازدواج در كشور مسئولين دست به دامن طرح‌هاي تشويقي شده‌اند تا جامعه از خطر كاهش نرخ ازدواج نجات دهند. در چنين شرايطي برخي افراد از چند همسري سخن مي‌گويند و اين موضوع جاي بسي تعجب دارد! اصل اين است كه در جامعه امروز ما اين‌گونه تحرك‌ها و اقدامات نه‌تنها مشكل ازدواج جوانان را حل نمي‌كند، بلكه آرامش را از خانواده‌ها مي‌گيرد و زنان جامعه را به طرف تشكيك در بنيان خانواده سوق مي‌دهد.

از سوي ديگر درحالي عده‌اي بدون شناخت از عرف و هنجارهاي فرهنگي و ساختار جمعيتي كشور به‌دنبال ترويج چندهمسري در كشور هستند كه موضوعات و مطالبات ساده‌اي مانند ورزشگاه رفتن زنان يا دوچرخه‌سواري آنان كه هيچ تضادي با طبيعت زنان، قوانين موجود كشور و حتي با هنجارهاي عرفي جامعه ندارد، به‌موضوعي لاينحل تبديل شده است و هنوز طيف سنتي و محافظه‌كار جامعه نتوانسته نسبت به اين موضوعات اندك انعطافي به خرج بدهد.

واقعيت اين است كه موضوع چند همسري هم با طبيعت زنان به‌شدت تضاد دارد و هم برخلاف سياست‌هاي جمعيتي كشور و عرف و فرهنگ

مقالات ديگر:بهترين متخصص تغذيه تهرانپارس


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۵ آبان ۱۴۰۰ساعت: ۱۲:۳۶:۴۱ توسط:sperloos موضوع:

كرونا فرهنگ ازدواج را تغيير موقت داده اما «نهادينه» نكرده است

كرونا فرهنگ ازدواج را تغيير موقت داده اما «نهادينه» نكرده استتغيير سبك برگزاري مراسم ازدواج و حذف تجملات و هزينه‌هاي اضافي جزو مواردي است كه هميشه توصيه مي‌شد، اما در عمل اين فرهنگ جا نمي‌افتاد. با اين حال همه گيري كرونا به ناچار خيلي از تجملات و هزينه‌هاي اضافي را حذف كرده است.

به گزارش شهرآرانيوز؛ تغيير سبك برگزاري مراسم ازدواج و حذف تجملات و هزينه‌هاي اضافي جزو مواردي است كه هميشه توصيه مي‌شد، اما در عمل اين فرهنگ جا نمي‌افتاد. با اين حال همه گيري كرونا به ناچار خيلي از تجملات و هزينه‌هاي اضافي را حذف كرده است.

دراين باره دكتر غلامرضا حسني، جامعه شناس و عضو هيئت علمي دانشگاه فردوسي مشهد، در گفتگو با خبرنگار ما مي‌گويد: اينكه كرونا سبب كاهش تجملات مراسم ازدواج شده است كاملا آشكار و در سطح جامعه ديده مي‌شود، اما اينكه اين فرهنگ برگزاري مجالس ساده و كم هزينه در بين خانواده‌ها نهادينه شده است يا خير، به زمان و انسجام اجتماعي نياز دارد تا اين فرهنگ نهادينه شود.

مقالات بيشتر:دفتر ازدواج

وي معتقد است كه مسائل فرهنگي با يك سال و دو سال و شرايط مقطعي نهادينه نمي‌شوند، بلكه بايد براي استمرار فرهنگ صحيح همه جامعه و متوليان امور فرهنگي و اجتماعي در يك مسير قدم بردارند؛ مثلا براي ايجاد فرهنگ بستن كمربند ايمني. زماني ۹۰ درصد جامعه كمربند ايمني نمي‌بستند و حالا برعكس شده است.

كرونا اثبات كرد كه مي‌توان ساده گرفت

اين جامعه شناس با اشاره به مراسمي كه در ايام كرونا مختصر و ساده براي ازدواج جوانان برگزار شد، اظهار مي‌كند: كرونا سبب شد كه خيلي از هزينه‌هاي اضافي و مراسم تجملاتي كنار گذاشته شود. اين مسئله نشان مي‌دهد كه ما مي‌توانيم در اين مسير قدم بگذاريم، اگر اراده كنيم و بخواهيم.

دكتر حسني براي نهادينه شدن فرهنگ ازدواج به دور از تجملات و هزينه‌هاي غيرضروري به اين نكته تأكيد مي‌كند كه بايد فرهنگ تظاهر در جامعه ما كنار گذاشته شود و الگو‌ها و سبك‌هاي غلط در مسير ازدواج، ضدارزش شوند. وقتي فلان شخصيت سرشناس يا فلان چهره محبوب براي بخشي از جامعه يك مراسم عروسي خاص برگزار مي‌كند، عده‌اي كه توان مالي دارند مي‌خواهند پيرو همان شخصيت باشند. بايد اين الگو‌ها براي مردم تغيير كند و دنبال برگزاري مجالس ساده و به دور از تجمل باشند تا تغيير فرهنگ را شاهد باشيم.

فرهنگ تظاهر، مخل ازدواج‌هاي آسان

دكتر حسني از ميان ديگرآسيب‌هاي برگزاري مجالس عروسي تجملاتي به اين نكته اشاره مي‌كند كه اين مسائل سبب شده است جوانان حتي در موقع انتخاب همسر نيز به شاخص‌هاي مالي توجه كنند؛ مثلا با خود حساب و كتاب مي‌كنند كه طرف مقابل چه امتيازات مالي‌اي دارد، در صورتي كه اين ديگر ازدواج نيست و مبادله است و نگاه بازاري به مقوله ازدواج. همين نگاه توقع مالي زوج‌ها را از برگزاري مراسم عروسي گرفته تا جهيزيه و تهيه مسكن و شرايط ظاهر زندگي پيش مي‌برد و مي‌بينيم كه معيار‌هاي اصلي جاي خود را به اولويت‌هاي مالي مي‌دهد و بعد از مدتي، چون خلأ معيار‌هاي اصلي در ازدواج خودنمايي مي‌كند، به طلاق و شكست در ازدواج هم منجر مي‌شود؛ لذا بهتر است كه از شرايط كرونا اين درس را بگيريم كه مي‌شود و مي‌توان در برگزاري مراسم ازدواج و تشكيل زندگي تظاهر، خودنمايي، تجملات و هدر دادن پول و سرمايه را كنار گذاشت.

 

ازدواج آسان حذف عروسي نيست بلكه حذف تجملات است

عضو هيئت علمي دانشگاه فردوسي در عين حال برگزاري مجالس ساده عروسي را داراي مزاياي اجتماعي مي‌داند كه نياز جامعه است. دكتر حسني تأكيد مي‌كند: وقتي مي‌گوييم ازدواج جوانان ساده گرفته شود، اين به معني حذف مجالس نيست، بلكه حذف تجملات و هزينه‌هاي زائد است.

به گفته وي، چون در جامعه احساس كمبود در شادي وجود دارد، انگيزه خيلي از افراد از شركت در مجالس عروسي همين نياز به شادي است كه از اين منظر نگاه مثبتي است. همچنين براي تقويت و انسجام روابط خويشاوندي نيز اين مجالس مفيد هستند در عين حال بايد به اين سمت پيش برويم كه مجالس به محفلي براي تظاهر و خودنمايي تبديل نشوند. همانند ايام كرونا، اين مجالس ميدان تجملات نيست و بايد صرفا با هدف راهي كردن دو نفر به سوي زندگي مشترك برگزار شود.

مقالات ديگر:مركز توانبخشي سالمندان


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۸ آبان ۱۴۰۰ساعت: ۱۰:۴۳:۵۱ توسط:sperloos موضوع: